Ik zit aangesloten bij Gastouderbureau Je Beste Maatje Tiel - Nijmegen.Wat doet een gastouderbureau eigenlijk?


Als u op zoek gaat naar een gastouder dan bent u verplicht om dit te regelen via een gastouderbureau.


Visie:

Gastouderbureau Je Beste Maatje stelt zich ten doel om je kind een omgeving te bieden, die voorziet in basisbehoeften als veiligheid en geborgenheid, maar ook bijdraagt aan een optimale ontwikkeling. Persoonlijke aandacht, een positieve benadering (‘goed gedaan hoor’) en stimulans op het juiste moment zorgt er voor dat je kind uitgroeit tot een zelfstandig individu met een goed gevoel voor eigenwaarde. 


Vinden van een gastouder:

Een gastouderbureau is een bemiddelingsbureau tussen de gastouder en ouders. Het bureau kan u helpen bij het vinden van een gastouder. Sommige gastouderbureaus hebben een online selectie met gastouders die nog een plekje vrij hebben. Daarnaast kan u persoonlijk contact opnemen met het gastouderbureau. Een gastouderbureau weet wie er een plekje vrij heeft en qua persoonlijkheid het beste bij uw kindje past


Controle:

Naast de GGD kan een gastouderbureau regelmatig een steekproef doen om te controleren op de veiligheid. Dit is officieel niet verplicht, maar de meeste bureaus bieden dit als service aan.  Mocht er iets fout gaan bij uw gastouder dan kan u ook bij het gastouderbureau een melding maken. Ze zullen gaan bemiddelen om de veiligheid bij de gastouder te waarborgen


Financiële  gedeelte:

 De complete financiële afhandeling wordt geregeld door het gastouderbureau. Het gastouderbureau zorgt ervoor dat uw gastouder netjes betaalt krijgt. Daarnaast ontvangt u voor de Belastingdienst jaarlijks een overzicht met alle opvanguren.                                               U kan zo verantwoorden dat u gebruik gemaakt heeft van de kinderopvang..


*. Alleen als u de betaling via een officieel gastouderbureau regelt heeft u recht op kinderopvangtoeslagHet Tarief van dit bureau is € 47.50  per gezin.

*Het zijn wel bruto bedragen, waarbij nog wel uw belastingvoordeel komt.
** klik hier om na de site te gaan van het bemiddelingsbureau.**